Som a la Dècada de l’Envelliment Saludable 2020-2030 com a pla estratègic de l’OMS, i el ministre de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, Pablo Bustinduy, acaba d’anunciar que activa la reforma de les lleis de dependència i de discapacitat per millorar l’atenció a domicili, la teleassistència i l’accessibilitat universal, reforçant així, en diferents territoris, les estratègies de desinstitucionalització.
Comencen a ser una realitat l’evolució i el creixement de l’atenció domiciliària? L’atenció domiciliària respon a les expectatives generades? Hi ha recursos i estratègies per desenvolupar-la? Permet aconseguir una atenció integrada social i sanitària centrada en la persona per millorar el seu benestar?
A la Jornada d’Atenció Integrada Social i Sanitària debatrem al voltant d’aquestes qüestions i veurem els plantejaments actuals en polítiques, estratègies i projectes territorials per potenciar la cura al domicili de les persones amb dependència o discapacitats, des de la perspectiva de la tecnologia en el servei al domicili, la feina interdisciplinar dels professionals, la transformació de centres de dia i de residències i els nous models d’organització i de col·laboració territorial.
És una jornada per als professionals i per a les institucions dels àmbits socials, sanitaris i de la salut mental i comunitària implicats en la direcció, la prestació i la coordinació de serveis per a la salut.