Formació: Cuidar-se per cuidar a la persona dependent – 1ED

La provisió de cures a la persona dependent en el seu domicili la realitzen fonamentalment les famílies o persones contractades per elles, complementant la cura que es presta per part de l’administració pública.

La persona cuidadora necessita totes les nostres atencions pel risc de sobrecàrrega que pot aparèixer durant l’exercici del seu nou rol, ja que això implica vigilar les necessitats físiques, socials i afectives del pacient, i, per tant, es troba en la situació propicia per a l’aflorament de tensions i la disminució de comunicació amb la resta de la família i entorn proper.

La majoria de les persones cuidadores pateixen problemes osteomusculars, cardiovasculars, gastrointestinals, respiratoris i dermatològics, entre d’altres. Els problemes de salut més freqüents són: mal de caps, insomni, cansament, lumbàlgia, ansietat, depressió i automedicació i consum de psicofàrmacs.

Cuidar un pacient al domicili suposa en la persona cuidadora augmentar les seves activitats habituals, ja que a més d’ajudar a la feina de casa, assumeix el transport del pacient si aquest no és autònom, supervisa la medicació, col·labora amb la infermera o l’infermer en les cures i mesures de prevenció i fa visites freqüents al domicili si no hi conviu.

La sobrecàrrega de la persona cuidadora pot portar a la claudicació familiar que suposa una forta crisi emocional amb la impossibilitat de realització de les cures.

La manera més efectiva d’intervenir en la claudicació familiar és la prevenció. Podem contribuir a la disminució de la sobrecàrrega de la persona cuidadora disminuint el patiment de la persona cuidada, oferint el suport continuat dels professionals que atenen i recomanant compartir les responsabilitats en la presa de decisions amb altres membres de la família o persones de l’entorn proper.

Amb aquesta formació volem transmetre els coneixements i les habilitats a les infermeres de família i comunitària per a la identificació precoç de la sobrecàrrega del cuidador i les intervencions infermeres i consells per a la salut recomanarem per prevenir-la.

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

CONTACTA

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore